Πληροφορίες

Για επικοινωνία με τους κεντρικούς πράκτορες, πατήστε εδώ

Πρόσβαση

Μετρό Ο Πειραιάς, είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ). Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ακτή Καλλιμασιώτη, σε μικρή απόσταση από την πύλη Ε5 ενώ η πρόσβαση στο λιμάνι είναι πλέον εφικτή μέσω της παρακείμενης πεζογέφυρας. Πλησίον του σταθμού αναμένεται να κατασκευαστεί και ο υπόγειος σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό (επέκταση Χαϊδάρι – Πειραιάς). Η γραμμή 1 του Μετρό συνδέεται με τη γραμμή 2 στους σταθμούς Ομόνοια και Αττική και με τη γραμμή 3 στο σταθμό Μοναστηράκι.

Προαστιακός Ο σταθμός του Προαστιακού στον Πειραιά (γνωστός παλιότερα ως «Σταθμός Πελοποννήσου») βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σταθμό του Μετρό, στη συμβολή των οδών Κόνωνος και Ακτής Καλλιμασιώτη. Είναι η αφετηρία της γραμμής Πειραιάς – Αθήνα – ΣΚΑ – Χαλκίδα, ενώ συνδέεται με τη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο στο σταθμό Σ.Κ.Α.. Επίσης, συνδέεται με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης). Tα δρομολόγια διεξάγονται ανά μία ώρα από τις 5:30 έως τις 22:30. Λεωφορεία: Ένας μεγάλος αριθμός Λεωφορειακών γραμμών διέρχεται από την περιοχή γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά. Γραμμές που κινούνται μεταξύ του σταθμού του ΗΣΑΠ και των πυλών Ε6 έως Ε9: 826, 832, 833, 875 Γραμμές που κινούνται μεταξύ του σταθμού του ΗΣΑΠ και των πυλών Ε6 έως Ε12: 827, 828, 831, 843, 859 Γραμμές με αφετηρία στην Ακτή Βασιλειάδη (εξυπηρετούν τις πύλες Ε1 έως Ε9): 218, 232 Γραμμή Express Χ96 Πειραιάς – Αεροδρόμιο (24ωρης λειτουργίας). Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων με την Ακρόπολη και την πλατεία Συντάγματος. Ισχύουν μόνο τα ημερήσια και τα τουριστικά εισιτήρια.

Από το Αεροδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά Η μετακίνηση από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το λιμάνι του Πειραιά είναι εφικτή με: Λεωφορείο: Με τη λεωφορειακή γραμμή Express Χ96 Πειραιάς – Αεροδρόμιο (24ωρης λειτουργίας) Μετρό: Με τη γραμμή 3 από το Αεροδρόμιο μέχρι το Μοναστηράκι, όπου οι επιβάτες αλλάζουν γραμμή και επιβιβάζονται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης στο λιμάνι του Πειραιά Η μετακίνηση από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Λαρίσης) προς το λιμάνι του Πειραιά είναι εφικτή με: Μετρό: Με τη γραμμή 2 από το Σταθμό Λαρίσης ως το σταθμό Ομόνοια όπου οι επιβάτες αλλάζουν γραμμή και επιβιβάζονται στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) με κατεύθυνση τον Πειραιά. Προαστιακό: Με τις αμαξοστοιχίες τις γραμμής Πειραιάς – Αθήνα – Χαλκίδα που εκτελούν δρομολόγια ανά 1 ώρα ανά 2 ώρες

Από τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων στο λιμάνι του Πειραιά Η μετακίνηση από τους σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Κηφισού και Λιοσίων προς το λιμάνι του Πειραιά είναι εφικτή με: Λεωφορείο και για τους δύο σταθμούς: Με τη λεωφορειακή γραμμή 420 Πειραιάς – Άγ. Ανάργυροι (μέσω Κηφισού) Λεωφορείο – Μετρό μόνο για σταθμό Κηφισού: Με τη λεωφορειακή γραμμή 051 Ομόνοια – Σταθ. Υπερ. Λεωφ. Κηφισού μέχρι το σταθμό Μετρό Ομόνοια, και στη συνέχεια με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) προς Πειραιά. Λεωφορείο – Μετρό μόνο για σταθμό Λιοσίων: Με μία εκ των 13 λεωφορειακών γραμμών (024, 701, 704, 711, 719, 747, Α10, Α11, Β10, Β11, Β12, Γ10, Γ12) που διέρχονται από το σταθμό Λιοσίων μέχρι το σταθμό Μετρό Αττική (απόσταση 4 στάσεων), και στη συνέχεια με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) προς Πειραιά.

Μετακίνηση εντός του λιμανιού Εκτός από τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινούνται εντός του λιμανιού με τα δωρεάν Λεωφορεία του ΟΛΠ που κινούνται εντός του λιμένα. Οι στάσεις είναι:

Αφετηρία ΗΣΑΠ – Προαστιακός (Πύλη Ε5)
Αγ. Διονύσιος 1 – ΟΣΕ
Αγ. Διονύσιος 2
Ηετιων 1
Ηετιων 2
Δεξαμενές
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Βασιλειάδη 1 – Τελωνείο
Βασιλειάδη 2
Τέρμα

Ακυρώσεις - Τροποποιήσεις - Χειραποσκευές

1. Έχω δικαίωμα να ακυρώσω το εισιτήριο μου;

Δικαιούσαι να υπαναχωρήσεις και ανάλογα με το χρόνο επιστροφής αυτούσιου του σώματος του εισιτηρίου, να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος ή ποσοστό του ως εξής:-Ποσοστό 50% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 12 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.

  • Ποσοστό 75% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 7 ημέρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Ολόκληρο το ναύλο εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 14 ημέρες πριν απο τον προγραμματισμένο απόπλου.
  • Ολόκληρο το ναύλο ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρου βίας.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ.

2. Έχω δικαίωμα να τροποποιήσω το εισιτήριο μου;

Δικαιούσαι να τροποποιήσεις το εισιτήριο σου εφόσον διατίθενται θέσεις μέχρι και 48 ώρες πριν τον προγραμματισμέο απόπλου.

3. Τι δικαιούμαι να μεταφέρω χωρίς την καταβολή ιδιαίτερου ναύλου;

Δικαιούσαι να μεταφέρεις χειραποσκευές βάρους μλέχρι 50 κιλών. Εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, δικαιούσαι, επιπλέον των χειραποσκευών, να μεταφέρεις κάθε εξοπλισμό που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνησή σου.